Batman Üniversitesi'nden Deprem Bilinciyle Dolu Seminer
18 Mart 2024, Pazartesi

Batman Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde görevli Doç. Dr. Serhat DEMİRHAN, deprem konusunda kritik bir seminer düzenledi. Türkiye'de yaşanan 6 Şubat depremleri ve olası Bingöl depreminin Batman ilini etkileme potansiyeli üzerine odaklanan seminer, yapı ve deprem konusundaki uzmanlığıyla dikkat çekti.
"Depremin Gölgesinde Geçmişten Dersler, Gelecek için Stratejiler" olan Seminer başlığı ile katılımcılara Batman'ın deprem gerçekliği hakkında genel bir giriş yapan Doç. Dr. Demirhan, son bir yılda Batman ilinde gözlemlediği ve önemli riskler oluşturan durumları vurguladı.
Seminerde, 6 Şubat depremlerinin Batman'a verdiği hasarı sayısal verilerle detaylı bir şekilde paylaşan Doç. Dr. Demirhan, özellikle yapı hasar tespitlerinde gözden kaçan noktaları ve Bingöl depremi gibi olası riskleri vurguladı. Katılımcılara yapıların yeniden kontrol edilmesi gerekliliğini görsel öğelerle aktararak, güçlendirme işlemlerinin bilirkişi denetiminde yapılması gerekliliğine dikkat çekti.
Seminerin ilerleyen bölümlerinde, Batman'da yapılan kaçak güçlendirme işlemlerinin risklerine değinen Doç. Dr. Demirhan, gelecek için stratejiler geliştirmek adına önerilerde bulundu. Bu öneriler, toplumun deprem bilincinin artırılması ve yapı güvenliğinin sağlanması adına önemli adımlar içeriyordu.
Doç. Dr. Demirhan, seminerde verdiği bilgilerle katılımcılara deprem konusunda bilinçlenme fırsatı sunarken, geleceğe daha güvenli bir bakış açısıyla ilerleme imkanı sağladı.